* התחייבות לתוצאות תוך 90 יום - או כסף בחזרה!

מברוס ויליס ועד מופע שנות ה-70: התרבות והיחס שלנו לגברים מקריחים

אחד הדברים הראשונים שאנחנו שמים לב אליו כשאנחנו פוגשים אדם חדש זה השיער שלו. זה קורה למרות שיש לנו המון דברים לשים לב אליהם: הגובה, הלבוש, צבע העור וכו'.  העניין הוא שבדרך כלל, אלא אם יש הלבוש מאוד בולט או שמדובר באדם גבוה מאוד - השיער הוא אחד הדברים שיותר בולטים לנו לעין. 
תוכן עניינים

אם חושבים על זה, רובנו מבינים את זה גם אם אף אחד לא אמר לנו את זה אף פעם. הרי אנחנו הולכים למספרה לפחות פעם בחודש, אבל מעטים מאיתנו הולכים לטיפולים קוסמטיים אחרים. 

אם אתם אומרים לעצמכם “השנה כבר 2020, יש המון גברים שמטפחים את עצמם הרבה יותר מאשר רק תספורת” – אתם צודקים לחלוטין! יחד עם זאת, אם נבדוק את המספרים, כנראה שנגלה שלמרות שאנחנו כבר מתקדמים מאוד, וגברים בכל רחבי העולם מצמצמים את פער הטיפוח שקיים לעומת המין הנשי, עדיין אנחנו פחות מקפידים על טיפוח. 

העובדה שהשיער שלנו מאוד בולט לכל מי שרואה אותנו, גורמת להרבה גברים להיות רגישים לגביו. זה קורה למרות שאם חושבים על זה – מסביבנו אפשר למצוא בקלות גברים מצליחים ומוכשרים עם תספורות שונות, קרחות ומה שלא תרצו.

ברוס ויליס? קירח! ביבי נתניהו? מלא שיער (למרות שהוא כבר מתחיל בהלוואה וחיסכון)! כולנו גם זוכרים את תספורת אלי אוחנה…

למרות שיש סביבנו דוגמאות של גברים מוכשרים, חזקים ומצליחים עם כל מיני תספורות על הראש, עדיין הרבה מאיתנו מרגישים לא בנוח כשהם מגלים בעיה של התקרחות

אם אתה אחד מאלה שסובלים מזה, חשוב לנו להדגיש בפניך כמה דברים: הדבר הראשון הוא שיש בך הרבה יותר מאשר השיער שלך. הדבר השני הוא שזה בסדר גמור, אתה לא לבד ויש עוד הרבה גברים שלא מרגישים בנוח עם העובדה שהם מתחילים להקריח. 

התקרחות זו בעיה?

סיכוי סביר שאם הגעת עד לכאן, יש לך תשובה חד משמעית לשאלה הזאת, והיא “כן”. הרי מי רוצה להיות קירח? כל אחד יעדיף להיות עם שיער מלא על הראש!

תרשה לנו להפתיע אותך כאן: לא רק שלא כל הגברים רוצים להיות עם שיער מלא על הראש, יש אפילו כאלה שמתגאים בקרחת שלהם, בגלל שהיא מעידה על רמות טסטוסטרון גבוהות.

טסטוסטרון הוא הורמון המין הזכרי העיקרי. אצל גברים הוא מיוצר באשכים, ואצל נשים הוא מיוצר בשחלות. כן, גם נשים מייצרות טסטוסטרון, אך לא באותן רמות כמו גברים. 

ההורמון הזה משחק תפקיד ראשי בדחף המיני שלנו, אחראי על שיער החזה והפנים, על הקול הגברי שלנו, על מסת השריר, על העצמות ועל יצירת תאי זרע. 

איך טסטוסטרון קשור להתקרחות?

אחד הגורמים העיקריים להתקרחות גברית הורמון בשם דיהידרוטסטוסטרון. המקור של ההורמון הזה הוא בהורמון טסטוסטרון, שמשתנה באמצעות אנזים בשם 5 אלפא-רדוקטאז. 

ריכוז גבוה של דיהידרוטסטוסטרון משפיע על השיער, וגורם להידלדלות שלו מצד אחד, וליצירת שיערות קטנות ודקות הרבה יותר מאשר שיער הראש הרגיל שלנו. 

אז כן, אם אתם מוטרדים כל היום בגלל התקרחות גברית, כדאי לכם לדעת שככל הנראה, המקור לזה מגיע מההורמון הגברי שלכם. 

איך נשים מתייחסות לגברים מקריחים?

אנחנו כבר יודעים שאתה מתמודד עם איבוד שיער בגלל שיש לך הרבה טסטוסטרון. זה טוב ונחמד, אבל זה לא עוזר לכולם. יש כאלה שרוצים לדעת מה בנות המין היפה יחשבו עליהם. 

במסגרת מחקר שפורסם בכתב העת המדעי Social Psychological and Personality Science, נשים וגברים התבקשו לדרג תמונות של גברים עם שיער שופע ושל גברים עם קרחת. הנשאלים התבקשו לציין עד כמה הגברים בתמונות נראים דומיננטיים, בני כמה הם ועד כמה הם נראים אמינים.

הגברים הקרחים בתמונות נראו מבוגרים יותר בשנה אחת, מעט יותר אמינים והרבה יותר דומיננטיים וגבריים.

אז עכשיו אנחנו יודעים שברוב המקרים, התקרחות גברית קשורה לכך שיש לנו הרבה הורמונים גבריים. אנחנו יודעים גם שקרחת גורמת לנו להיות גבריים יותר.

אם כך, צריך לשאול פעם אחת את השאלה הזאת בקול גדול: למה הרבה גברים שמתמודדים עם נשירת שיער סובלים מזה כל-כך? מדוע זה מפריע עד כדי כך?

הטלויזיה משפיעה עלינו

שנים רבות קיבלנו בתרבות את העובדה שגברים עם שיער הם גברים נערצים וחזקים, וגברים עם שיער דליל הם… פחות. 

קחו את הדוגמא הכי פשוטה: זוכרים את הסדרה המצחיקה “מופע שנות השבעים”? את אריק ודונה, קלסו וג’קי וגם את פז והייד? אם אתם זוכרים אותם, אולי תזכרו גם עוד שתי דמויות: רד פורמן, אבא של אריק, ובוב, אביה של דונה.

למרות שרד פורמן הוא אחת הדמויות הבולטות (והאהובות) בסדרה, הוא מתואר שם כגבר שמתקשה לשמור על המעמד שלו. הוא מפוטר מהעבודה, לא תמיד מצליח לפרנס את המשפחה שלו כמו שהוא היה רוצה, והוא גם מקריח.

לעומתו, בוב, אבא של דונה, הוא דמות קצת שולית יותר, אך הוא מצליח בעסקים ויש לו חנות מצליחה למוצרי חשמל. באחת העונות הוא אפילו מעסיק את רד בתור מוכר בחנות שלו, ומלמד אותו איך לעבוד על לקוחות כדי לעשות יותר כסף. אגב, יש לו שיער מלא עם תלתלים עד כדי גיחוך. 

למזלנו, התרבות משתנה ואיתה משתנה גם אידיאל היופי של גברים. אחת הסיבות לכך היא שגם השחקנים המצ’ואיסטים התחילו לאבד שיער. זוכרים את שון קונרי בתפקיד ג’יימס בונד בסרטים הראשונים? וכמה שיער יש לו היום על הראש?

גם ברוס ויליס, שהזכרנו מקודם, הוא דוגמא מצוינת לשחקן גברי וחזק, ששיחק בהמון סרטי פעולה, והיום הוא קירח לחלוטין. 

אז כן, אנחנו כבר בשנת 2020. איבוד שיער כבר ממש לא נורא כפי שהיה פעם. למרות זאת, אנחנו יכולים להבין שזה לא מתאים לכולם. חלקנו עדיין לא אוהבים לראות שיער נסוג. 

אם אתם גם מרגישים ככה, ומתבאסים בכל פעם שאתם רואים את השיער שלכם במראה – אתם יכולים להתנחם בכך שיש היום טיפולים מעולים שיכולים לעשות לכם פלאים בקו השיער. 

אם אתם מחליטים למצוא פתרון לנשירת שיער, כדאי שתתייחסו לכל האפשרויות העומדות בפניכם, ליתרונות ולחסרונות שלהם.

ישנן שיטות שכוללות הליכים כירורגיים כגון השתלת שיער (בארץ או בחו”ל). היתרון היחסי הוא שמדובר בטיפול אחד בדרך כלל, אך החיסרון הוא בתקופת ההחלמה, עד שהשיער נקלט ונראה יחסית טבעי. 

אפשרות נוספת היא כל מיני תכשירים כימיים. החשש העיקרי בתכשירים האלה הוא תופעות הלוואי שלהם. בסופו של דבר, מדובר בתכשירים עם חומרים חזקים מאוד, שעלולים לגרום לתופעות לוואי לא נעימות בכלל, ובהן גם פגיעה בזקיקי השיער. 

פגיעה כזאת עלולה לגרום לתוצאה הפוכה לחלוטין ממה שאתם רוצים – היא תפגע בצמיחת השיער ולא תחדש אותו.

לעומת זאת, ישנם תכשירים שמיוצרים מחומרים טבעיים בלבד, ובהם גם התכשיר המפורסם של חברת שורשים, שכ-16 אלף לקוחות כבר נהנים ממנו. 

תופעת הלוואי היחידה של התכשיר הזה היא אדמומיות שעלולה להיווצר במהלך השימוש. אך אל דאגה, האדמומיות הזאת נעלמת אחרי רבע שעה סך הכל. 

רוצה פרטים נוספים על המוצרים של שורשים?

כמה פרטים ואנחנו חוזרים אליך בהקדם!

חברת שורשים מחזיקה בפטנט חדשני המשקם שיער דליל, מחדש ומעבה את זקיקי השיער וסיב השערה ומעודד צמיחה מחודשת של זקיקי שיער רדומים. כל זה בטיפול ביתי טבעי ופשוט המוגן היגיינית ע״י כל תקנות משרד הבריאות לתקופת הקורונה.

כמה דברים חשובים שצריך לדעת על שורשים:

אהבתם את התוכן? בטוח תאהבו גם את זה:

דרכים לשמור על בריאות השיער והקרקפת בגיל המבוגר

בעולם המודרני, שבו המראה החיצוני תופס מקום חשוב בחיי היומיום, שמירה על בריאות השיער והקרקפת הופכת לנושא מרכזי בתחום הטיפוח האישי. עם התקדמות הגיל, נתקלים רבים באתגרים כמו נשירת שיער, שיער דליל ואף התקרחות. אך האם ניתן להאט את התהליכים הללו ואף להפוך אותם? במאמר זה נצלול לעומקם של מגוון פתרונות טבעיים ויעילים, ונכיר את הפורמולה המהפכנית של ‘שורשים’, המבטיחה לשנות את כללי המשחק בתחום בריאות השיער והקרקפת, גם בגיל המבוגר.

קרא עוד »

שורש הבעיה: איך מתמודדים עם אובדן שיער

בעידן שבו המראה החיצוני תופס מקום מרכזי בתרבות שלנו, אובדן שיער עלול להיות חוויה מטלטלת לרבים. זהו לא רק עניין של שינוי במראה, אלא גם עניין בעל השפעה על הזהות, הביטחון העצמי ולתחושת הבריאות שלנו. 

קרא עוד »
יתרונות וחסרונות של השתלת שיער

כל מה שרציתם לדעת על השתלת שיער

השיער שלנו חשוב לנו, הוא חלק עיקרי מהמראה החיצוני שלנו והוא משפיע רבות על ההערכה העצמית שלנו. נשירת שיער עלולה להיות תהליך לא נעים, ואחת מהדרכים לשקם ולהחזיר את השיער שאבד היא ביצוע השתלת שיער. במאמר זה נצלול לעומק הדבר ונבין מהי השתלת שיער, באילו מקרים נבצע אותה ומהם היתרונות והחסרונות בה.

קרא עוד »
התקרחות

נשירת שיער פתאומית

לשיער שלנו יש חשיבות גבוהה, הוא יכול לשקף בעבורנו (ובעבור אחרים) את הזהות שלנו, את מי שאנחנו ואת הבריאות שלנו. נשירת שיער פתאומית היא חוויה לא נעימה והרבה פעמים גם מלחיצה בעבור מי שחווה אותה. במאמר זה נעמיק בתופעה כדי להבין מהי נשירת שיער פתאומית, כיצד נוכל לאבחן אותה בזמן, מה יכול לגרום לה ומה ניתן לעשות כדי לטפל בה.

קרא עוד »

נשמח לשמוע מה דעתכם על המאמר: